LillaJul ❤️

Igår firades det lillajul här på Åland, en mysdag som startar upp julen!

Dagen började med att vi knappt hann vakna så bankade det på tvättstugans ytterdörr och in kom det två lillajulklappar flygandes! Två förväntansfulla barn smög dit och hämtade sina paket. Leiah fick en frost teservice och Lukas fick lego ☺️ 


Efter frukosten begav vi oss till dagens höjdpunkt, lillajulmarknaden på Jankarlsgården! Det blåste och var riktigt kallt men det stoppade inte oss, vi gick runt och kikade och införskaffade godsaker som skulle vara till kvällens middag! Det blev rökt lax, citronströmming, laxost och svartbröd. Vi träffade lite känt folk också, det var superkul att ses när man inte setts på länge ☺️
Jag fick även ett Babynest till lillebror med mig hem! Ett super fint och jag (mitt habegär) är jätte nöjd! Efter drygt en och en halv timme där frös vi alla så pass mycket att vi begav oss hem igen. 


Väl hemma blev det glögg och lussebulle och sen lite tv. Sen var det dags att börja med middagen och självklart var det ett litet julbord som skulle serveras, det är en tradition man inte bryter ☺️ så härligt och gott att få hugga in i årets första julbord, det är nått speciellt med det. Matkoma deluxe!


Efter middagen kom svärisarna över på fika och även där hade lillajultomten varit med paket åt barnen och även åt mig och J ☺️ Barnen fick två pysselböcker var där man övar att räkna och skriva. Det roade vi oss med hela kvällen fram till Så mycket bättre började!

Vi hade med andra ord en riktigt fin och mysig dag ❤️

Inte jätte trevligt....

Holy crap vilken halsbränna jag har!!

Med Lukas hade jag tack och lov ingen halsbränna, ingen nämnvärd i alla fall. Med Leiah hade jag en ordentlig jävel, tuggade Gaviscontabletter för allt vad min mun orkade med!

Det verkar som jag råkar ut för samma sort denna gång! Fyfan va jobbigt det är, speciellt kvällstid! Efter middagen drar det igång som värst och sen plågar den mig tills jag somnar. Vad jag stoppar i mig har ingen betydelse, den här jävla halsbrännan är med mig dagligen!

Nu är jag på bristningsgränsen, imorgon ska jag sponsra Apoteket, för det hör jag ju verkligen inte redan *harkel*! Nu är det dock oundvikligt att inte sponsra ännu lite till, jag måste verkligen ha nått som lindrar!
Jag ska ge Rennie en chans för det är godare än Gaviscon, sen är det billigare också... Och billigt får det gärna vara för mina Betolvex och maltofer droppar är allt annat än billigt!

Tänk om en jäkla graviditet skulle kunna få löpa på smidigt?!? Näää det är väl onödigt!


Rökningen!

För mig är det en självklarhet, man röker INTE när man är gravid! Det är oerhört egoistiskt och respektlöst mot barnet som växer i magen. Barnet har sannerligen inte begärt att få hamna där, det är ett val föräldrarna har tagit och då ska man respektera livet i magen också! JA det är MIN åsikt!

Jag har slutat mina två tidigare graviditeter och självklart även denna gång! Den här gången tog det typ 1,5 vecka efter plusset tills jag fimpat sista ciggen! Att det tog 1,5 vecka berodde nog på alla mina tankar kring abort, samtidigt hade jag dåligt samvete för varje cigg jag tog!

Dock har jag ju börjat röka igen efter varje graviditet och avslutad amning! Efter Lukas så började jag "tjuvröka" när jag var ut och red och den rökningen resulterade i att det blev daglig rökning och efter Leiah så tog jag till ciggen pga ångest, tror jag! Jag hoppas innerligt att jag INTE börjar röka igen efter den här bebisen, det känns så onödigt! Dock kommer jag ALDRIG säga att jag aldrig kommer röka igen för det är ett löfte man högst troligt inte kan hålla livet ut ändå!

Jag kan inte minnas att jag under tidigare graviditeter saknat rökningen, eller så har jag kanske förträngt det 😜 
Den här gången "saknar" jag det, eller kanske mer den sociala biten med rökningen! Jag saknar det verkligen inte alla dagar, men ibland kommer suget och speciellt när jag umgås med mina rökande vänner! Men trots sug ibland skulle jag aldrig röka med en växande bebis i magen!

Det är en obehaglig och skrämmande effekt som dessa cancerpinnar har! 

Nä vi får hoppas man kan stå emot bara ☺️ den förbättrade hyn och lungornas kapacitet får försöka agera dragplåster! Ja och självklart även att man inte utsätter sina barn för skiten! Rökningen skadar ju inte bara en själv utan även dom i ens omgivning!

Jennifer Wikström

Mamma till världens finaste Lukas och Leiah och väntar en lillebror som beräknas komma i mars <3

RSS 2.0