Dag 12: vad jag har i min väska

Just nu har jag ingen handväska. Den försvann liksom i samband med att Lukas kom, den dyker upp dom få gånger jag går ut och roar mig och då fylls den med plånbok, ciggaretter, telefon, smink, tändare och en och annan alkoholhaltig dryck :P 

Den enda väska jag har med mig överallt just nu är barnens skötväska. I den finns det blöjor åt båda barnen, våtservetter, skötunderlägg, ombyten till båda två, salvor och babyolja, spytrasa, flaskor och ersättning åt Leiah, bindor, tamponger, febertermometer, tandborste till Lukas, en snorsug och barnen rådgivningskort. Hmm ja jag tror att det är allt, ibland innehåller den även min plånbok och telefon. Så den får ju agera lite handväska också :)

Mina fina älsklingar


Bilden är tagen idag, snodde den från Jespers FB :)
Älskade ungar va fina ni är ♥

Jobb jakt!

Idag har jag varit duktig och skickat in ett par jobbansökningar och imorgon ska jag ringa på det jobbet som jag Verkligen skulle vilja ha! Så jag har stora förhoppningar om det, jag längtar så otroligt mycket efter att få börja jobba.

Jag har varit hemma i snart 3 år eftersom jag blev sjukskriven precis i början av graviditeten med Lukas och det börjar klia en aning i fingrarna att få komma ut och göra något annat för omväxling! Inte för att jag inte har något att göra på dagarna för det har jag verkligen, här är det aldrig en lugn stund. Nej jag vill komma ut och jobba för att få lite annat socialt utbyte, få komma ut och se och göra något annat kreativt.

Jag längtar efter att få tjäna mina egna pengar igen. Det finns inget som jag tycker att är så jobbigt som att vara beroende utav en annan människa när det kommer till ekonomin. Jag vill kunna betala mina räkningar själv, jag vill kunna åka till affären och handla utan att behöva tänka på varenda ett cent för att inte gå över den lilla summa jag har att handla för. Jag vill kunna tanka bilen UTAN att behöva be Jesper om pengar eller åka och köpa mig ett par byxor för att jag vill unna mig något extra.
Det är inget jag har kunnat göra under min tid som mammaledig och då har ju det endå varit bättre än vårdledigheten. Fyfan vilken hemsk tid vårdledigheten är, det är ju nästan skamligt att man får 350 € i månaden, VEM överlever på det? Samhället är verkligen uppbyggt så att du måste ha en partner som försörjer dig för att du skall överleva. HEMSKT!

Nej en riktig kvinna reder sig själv och så vill jag leva. Jag vill inte behöva vara beroende av Jesper, jag vill kunna ta hand om mig själv. Jag förstår mig inte riktigt på kvinnor som vill leva på sin man och män som faktiskt går med på att leva så?!? Det är 2000-talet och i mina ögon känns det lite mysko att vissa lever kvar på typ 50-talet! Men alla måste ju få leva som dom själv vill.

Nåja jag hoppas i alla fall så otroligt mycket på samtalet imorgon avslutas positivit.
Jag börjar mer än gärna jobba kvällar och helger redan nu. Jag bara längtar efter att få komma ut och tjäna mina egna pengar igen! Så jag hoppas innerligt på att jag får ett jobb. I dagens läge ska man vara väldigt tacksam om man har ett jobb, det är ju inte direkt så att dom regnar ner över en.

Jennifer Wikström

Mamma till världens finaste Lukas och Leiah och väntar en lillebror som beräknas komma i mars <3

RSS 2.0