Guddottern <3

I lördags döptes min och Jespers guddotter, Melizza!

Jag kände mig riktigt stolt när jag stod där i kyrkan och fick torka hennes huvud efter att hon fått vatten på det. För mig är det en stor ära att få vara gudmor, att hennes fina föräldrar har så pass stort förtroende för oss att vi fått äran att vara det!
Det är en uppgift jag kommer att ta på fullaste allvar och det kommer även Jesper att göra, vad det än gäller så kommer vi att finnas där som stöd och hjälpa till så gott vi kan :)

Jag anser att man inte ska tacka ja till en sån roll om man inte tänker bry sig mer än till födelsedagen och julen. Vi skall vara precis lika bra gudföräldrar som Melizzas föräldrar är till våra barn!

Dopet var fint, lill fröken var lite arg i kyrkan men så sjukt söööt <3 på kalaset var hon på bätte humör när inte nån gubbe höll på bråkade med henne :) tack för en fin dag Trisse och Mats-Erik!

Skratta eller gråta?

Jaa det är den stora frågan!

Vi fick maxavgift för barnens dagisplatser(!?) och det är 210€ per barn då syskonrabatten på 20€ är borttagen, skrattretande oja! Det betyder alltså att vi har 420€ i månaden för barnens dagvård, vi ifrågasatte självklart om detta kunde stämma och ja det gjorde det. Vi hade för bra inkomst(?!) helt enkelt, höginkomsttagare för närmare förklaring! Hur fan man nu kan ha det när Jesper jobbar på chipsen och jag är köksbiträde utan utbildning. Hjärtat tar ett par extra slag när jag tänker på pengarna!

Nåja det ledde ju vårt hopp till bostadsbidraget vi ansökte om, vi tänkte att om det så bara skulle vara 50€ så skulle det hjälpa! Här om dagen fick vi beslutet i lådan, AVSLAG läste jag när jag öppnade kuvertet! Vi hade återigen för hög inkomst så vi var inte berättigade något bidrag...

Ska man skratta eller gråta är som sagt frågan? Det finns tydligen inget mellanting på Åland! Antingen är man ett socialfall och får ALLT betalt samt minimi dagisavgift på 21€ eller så är man högavlönad och blir totalt utsugen på varenda ett cent du har... Ojoj!

Bara le och se glad ut och i värsta krisfall får jag väl sälja min älskade, älskade Mazda och köpa nått äckligt bil-lik från 70-talet :'(

Vilken dag!

Vissa dagar är bättre och vissa är sämre! Idag har vi haft en sämre eftermiddag och kväll, mardrömslik skulle jag nog säga.

Allt var jättebra när jag hämtade mina minimonster på dagis, sen hann vi bara komma innanför dörren här hemma så brakade helvetet lös! Dom har ägnat hela eftermiddagen och kvällen åt att strida om ALLT! Dom har slagits, bitits, knuffats, ja allt dom har kommit på har don utsatt varandra för.. Inget jag har sagt, gjort eller mutat med har hjälpt.

Eftersom att striden pågick hett i 4 timmar tänkte jag att läggningen borde gå smidigt, så mycket stridande borde ta på krafterna! Jo tjena, det kunde ju jag drömma om... Lukas somnade någorlunda smidigt, lite kämpade vi nog men det gick ändå lugnt till. Leiah däremot skrek konstant från det att Lukas hade somnat och 50 minuter framåt, inget hjälpte! Till slut var hon så utmattad att hon fick snutta lite välling till och sen somnade hon!
I samband med att hon somnade vaknade Lukas och höll på hosta lungorna ur sig så jag tog honom unders armen så fort jag kunde och flyttade honom till vår säng. Där låg han och grät och hostade i ca 1 timme, så fort jag gick ut började han hysteriskt gråta efter mig. Stackars hjärtat <3

Nu har dom sovit lugnt ett tag så nu ska jag också gå och lägga mig, vila mitt lite lätt tunga huvud och hoppas att morgondagen blir bättre! Även hoppas att natten blir någorlunda lugn, puuuh!

Jennifer Wikström

Mamma till världens finaste Lukas och Leiah och väntar en lillebror som beräknas komma i mars <3

RSS 2.0