Läpp nypare

Lukas har ända sedan han var 6 månader gammal dragit och nypit mig i läppen om han varit ledsen, trött eller bara vill varva ner lite i min famn. Han gör det tillochmed när han sover vissa gånger! Det måste ha en väldigt lugnande effekt på honom för han gör det ALLTID när någonting är jobbigt eller om han är uppspelt. När han började med det tyckte jag att det var helt okej, det gjorde liksom inte så ont när han som bebis nöp mig i läppen för att det var lugnande.

Men när han nu som 2 åring fortfarande nyper mig i läppen så fort det är något så är det inte riktigt lika behagligt! Hans nypor är mycket starkare nu och även fast inte han märker det eller gör det med flit så tar han i mycket hårdare! Jag har allt som oftast sår i munnen för att han har nypit så hårt. Det spelar ingen roll hur många gånger jag ber honom sluta eller hur många gånger jag tar bort hans hand, det tar ändå bara ett par minuter så har hans hand åkt upp till min mun igen! Jag har även försökt styra om det så att han skulle kunna dra mig i örat istället, men icke. Det fungarar inte, istället blir han jätte ledsen och upprörd över alltihop.

Jag vet inte riktigt vad jag ska göra åt det här... Skulle det inte va för såren som blir i munnen så skulle det inte spela någon roll, men nu gör dom så fruktansvärt ont att jag vill inte ha det så. Men han tycks uppenbarligen Inte vilja sluta med sin lilla ovana!


Min älskade Lukas ♥ 6,5 månad gammal ♥

Idag kommer dom!

Idag är det måndag och det betyder att i eftermiddag/kväll kommer mamma/mormor och gänget hit och skall stanna här ända tills på lördag, Happyface! Både jag och Lukas längtar massor, Leiah också fast hon inte kan uttrycka det men jag vet att hon längtar efter att få kramas med mormor :)

Lukas längtar av två STORA anledningar, första anledningen är självklart, som han säger, för att: "Lukas leka Alice, Nea, Mommo, Nana, Nackagi o Tiki" och den andra anledningen är: "mommo öpa gois Lukas på båååten", haha!

Själv tycker jag att det ska bli så sjukt skönt att få spendera en hel vecka med min underbara mamma och mina underbara systrar som jag träffar allt för sällan och för att mina älskade barn kommer få så mycket tid med sin mormor. Det kommer att bli en bra vecka, förmodligen kommer tiden gå alldeles för fort men jag ska ta vara på varenda en minut och njuta fullt ut av att ha dom här med mig/oss! Förhoppningsvis ska vi hitta på en massa skoj att göra, även fast utbudet INTE är speciellt stort här på ön. Men allt blir ju vad man gör det till och är man med människor man älskar så ordnar sig allt :)

Woohoo, hoppas att isen inte är allt för jävlig idag så att rosella slipper bli försenad flera timmar. Vi vill hinna leka idag. Lukas kommer nog att bli mäkta besviken annars för mormor var det första han frågade efter när han vaknade imorse!

Jespers goda bröd :)

Hemvete (ca 6-8 kakor) ungsvärme 275 grader:

1 liter ljummet vatten eller mjölk
3 tsk salt
50 g jäst
12 dl grahammjöl
ca 6 dl vetemjöl


Smula ner jästen i bunke och tillsätt lite av degspadet så att jästen smälter (vattnet eller mjölken) tillsätt sen resten av degspadet. Rör ner saltet och mjölet och arbeta degen tills den släpper bunken. Låt degen jäsa i ca 30 minuter häll sen ut degen och dela upp den i 6-8 lika stora delar. Forma degen till runda bullar som får jäsa ett par minuter till. Platta till bullarna och kavla ut till centimeter tjocka kakor. Lägg kakorna på plåtar och låt dem jäsa under bakduk. Nagga bröden just före gräddning! Grädda i het ugn 10-15 minuter!Det är verkligen gott och enkelt att baka, prova vettja ;)

Jennifer Wikström

Mamma till världens finaste Lukas och Leiah och väntar en lillebror som beräknas komma i mars <3

RSS 2.0