Krångel?!

Varför kan man inte kommentera blogginlägg skriva genom blogg appen?!? Skitgrej, jobbigt när man inte har en fungerande dator och måste blogga via appen :(

Sjuklingen min <3

I måndags när jag kom hem från jobb så hade Leiah hög feber och eftersom Jesper jobbar natt den här veckan så har jag fått vara hemma med min lilla sjukling.
Hon har verkligen varit hängig och riktigt ledsen men det positiva i det negativa är att jag har fått känna mig riktigt behövd! Det är en känsla man faktiskt saknar nu när dom börjar komma i den här åldern när dom vill utforska allting själv. Så att få sitta med henne i famnen och bara mysa har varit skönt, även om jag självklart inte vill att mina älskade barn ska vara sjuka!!

Idag är hon i alla fall piggare och förhoppningsvis så kanske hon är helt återställd till helgen :) och bara hon blir helt frisk så kommer vi in i våra vanliga rutiner igen och det ser jag också fram emot!

 

Fel uppfattning

Varför känns det som att föräldrar idag, i synnerhet mammor tvivlar på sig själva?

Ingen kan vara en bättre förälder till ditt barn än du själv, till ditt/dina barn är DU den bästa mamman/pappan som vandrar på den här jorden! Det är sorgligt, näst intill irriterande att läsa bloggar/fb där man ser föräldrar se ner på sig själva, varför? Hur kommer det sig att man är så osäker(?) på sig själv att man till och med måste fråga om råd i en så enkel sak som t.ex. när är den bästa läggtiden för ett barn? Exemplet är bara taget ur luften och inte riktat mot någon speciell, jag blir bara så förbryllad över saker som föräldrar tvivlar på. Du känner väl dig själv och ditt/dina barn bäst, eller? Något som funkar för någon annan behöver inte fungera på dig och ditt barn!

En till sak jag reagerat över är hur extremt hispiga och nojiga folk är över simpla saker, huskurer och "hjälpmedel" vi själva är uppvuxna med är "livsfarliga" för dagens barn!?! Hur kan det komma sig? Vi är ju som sagt uppvuxna med det och för de flesta av oss så leker livet rätt okej alltså :) Allting ska googlas och studeras till MAX innan man ens kan överväga att sätta det/ge det till sitt barn även fast det har fungerat smärtfritt i generationer bakåt... Kommer man sen och säger att "det funkar fint för oss, vi har inte märkt nått annorlunda" får man onda ögat och man riktigt märker hur det bränner en i ryggen och man är utdömd som förälder för huuuur i hela fridens namn har man mage att göra så mot sitt barn, nej herre jösses vissa borde inte få ha barn. Ja det känns ofta som att det är reaktionen!

Ännu en av bieffkterna av att rådgöra i bloggar alternativt FB är att det är 20 olika pers som lägger sig i och sen startar skitsnacket om varandra för alla anser att sin egen ide är den bästa och alla andra har fel. Folk strider in i det sista om att just deras förslag är det ända rätta.

Vad har hänt med magkänslan och det sunda förnuftet? Jag litar alltid på min egen känsla och följer alltid min egen väg, för som sagt våra barn finns det ingen som känner så bra som jag och Jesper gör!

Tro mer på er själva! Ni kan ta hand om era barn!

Jennifer Wikström

Mamma till världens finaste Lukas och Leiah och väntar en lillebror som beräknas komma i mars <3

RSS 2.0