2 månaders kontroll

Imorse var jag till rådgivningen på 2 månaders kontroll med lilla Leiah.
Större delen av tiden där pratade vi om mitt mående och min ångest över mitt dåliga samvete och vad vi skulle försöka göra för att jag skall få må bättre och slippa ångesten. Det är så skönt att prata med henne jag går till för hon förstår mig så bra! Vi pratade även om hur jag ställer mig till att Leiah kanske inte lär sig acceptera flaskan och där vet jag ju att jag helt enkelt får kämpa med amningen tills hon lär sig ta den. Där finns det inte så många andra alternativ, min prinsessa måste ju få äta!
Vi pratade om vad jag skall göra för att Lukas inte skall behöva känna sig så ledsen och Pia som jag går till höll med om att ett par timmar dagis om dagen nog vore bra för honom, att det nog skulle få honom på andra tankar! Ja vi hade helt enkelt ett jättebra samtal idag, hon skulle även kolla hur det går med min remiss till psykologen för hon tycker att jag borde få komma dit så snabbt som möjligt.

Men självklart ägnade vi inte bara en massa tid till mig, vi pratade självklart om lilla Leiah också. Hon fick massa beröm för hur vaken, glad och med hon är och så fick hon beröm för sin fina färg. Sen vägde vi och mätte henne, hon är 57,5 cm lång och väger hela 5490 gram. Min fina flicka ♥ Nästa gång är det dags för vaccination, usch jag gillar inte sånt!Stolt storebror med lillasyster i famnen
Det är så kul att han inte alltid är arg på henne utan att han faktiskt vill hålla henne lite ibland :)

Dopet :)

Hmm dålig uppdatering som vanligt nu för tiden, men vi har haft dop i helgen så hela förra veckan gick åt till att planera och försöka organisera allting inför dopet. Lättare sagt än gjort när man är virrigare än en höna!
Men som sagt i söndags var det alltså dags för dop och jag är så nöjd med det :) Det var en så mycket mysigare upplevelse den här gången när vi fick en präst som inte var full som ett svin och förstörde allt!

Söndagen började med att jag och Jesper (och ungarna förstås) åkte till Mikaelsgården för att duka och ställa allt i ordning inför fikat efter dopet. Vi var riktigt duktiga och effektiva som klarade av allt själva på lite drygt en timme och jag måste säga att jag blev riktigt nöjd med dukningen även fast det inte blev som jag hade planerat. Efter att vi hade dukat klart och plockat i ordning alla godsaker som vi skulle bjuda på så var det dags att bege sig till kyrkan för att få våran lilla tossa döpt!

Vi gick in i ett rum bakom och satte på henne klänningen och gick igenom allt med prästen så att även gudföräldrarna var med på noterna. Sen gick vi ut, sjöng en psalm och prästen höll ett väldigt fint tal, jag tror nog att alla blev ganska berörda. Han pratade med en så fin inlevelse att till och med Leiah tittade med förundrade ögon på honom. Mycket duktig och fin präst! Sen fick hon vatten på huvudet och det var ända gången hon protesterade till lite grann, han råkade nämligen skvetta vatten i ögonen på henne. Men annars var hon jätte lugn och snäll under kyrkvistelsen, hon skötte sig exemplariskt ♥ Min fina syster Nadja var snäll och läste ett bibelstycke för henne i kyrkan också. Åååh allt var så fint, jag är så nöjd nu när jag sitter och tänker tillbaka på det!
Efter kyrkan var det dags för fika och även det var super mysigt. Vi valde att inte bjuda så många den här gången utan tog bara allra närmsta släkten och lite fina vänner och det var precis lagom :) Alla pratade mycket mer med varandra den här gången och det var också kul att se, det var inte så uppdelat! Efter fikat öppnade vi alla presenter och hon fick en massa fina grejer och mycket pengar insatt på ett konto! Jaa allt var helt enkelt toppen ♥ Leiah hade det mysigt i gudmor Saras famn under hela fikat och Lukas busade på för fullt med sina mostrar, alla var även jätte rara och hjälpte till att reda upp efteråt och det uppskattas verkligen!


Tack alla ni underbara människor som kom och firade och gjorde denna fina dag ännu lite finare ♥
Jag har tyvärr inte så mycket bilder, jag väntar på bilder från mamma som dom tog under dagen, när jag fått dom kan jag lägga upp lite mera eller så kollar ni in min FB :)

Nu avslutar vi med lite bilder på Leiah och hennes fina gudföräldrar, Sara, Mats-Erik och Patricia :)


Fick det bekräftat..

Igår var jag på efterundersökningen, skönt att ha det gjort. Nu måste jag bara komma ihåg att få in lappen till FPA imorgon när jag ska till stan. Annars blir det ont om pengar och det vill jag inte.

Hmm jaa vad sas på kontrollen då... Att jag mycket riktigt fått en förlossningsdepression och min BM skickade iväg en remiss till psykolog. Hon tyckte att det var bra att min mamma lyckats se igenom mig så att jag inte kunde dölja hur jag mår mer. Hon förklarade hur viktigt det är att man inte skäms över att man mår dåligt och att det är viktigt att man inte döljer det utan att man får hjälp i tid istället så att det inte går för långt. Så hon var glad över att jag lät henne skicka iväg remissen. Samma sak sa även läkaren sen när gynundersökningen gjordes.

Alla dom här sakerna som dom satt och sa vet jag ju om, det svåra är ju bara att acceptera det. Att acceptera att man mår dåligt och behöver hjälp är inte alltid så lätt. Men förhoppningsvis ska jag väl få börja må bättre snart nu när allt kommit ut. Min BM sa att bara jag är med på det så ska dom göra allt för att jag ska få må bra så fort som möjligt.

Jennifer Wikström

Mamma till världens finaste Lukas och Leiah och väntar en lillebror som beräknas komma i mars <3

RSS 2.0