En dag fylld med skoj :)

Idag har ju inte vädergudarna varit på sitt bästa humör, det betyder perfekt Leklandsväder :)

Sagt och gjort vi packade barnen i bilen och styrde sen ut till Eckerö. Vi kom dit vid 12 och var där till 14.30. Barnen hade så roligt, lekte i alla härliga aktiviteter. Sen är det ju ett plus i kanten att även vi vuxna får vara med och leka! Timmarna går så fort när man är där :) Lukas hittade två av sina dagiakompisarna där så honom såg vi knappt och Leiah utmanade sig själv ordentligt och var riktigt duktig och modig :) Jag är så glad över att sommaren är här så att leklandet har öppnat igen! 
Det blev förstås ledsna miner när vi skulle åka hem, Meeen det dröjde inte så länge förrän tårarna byts ut mot snarkningar. Gullehjärtan <3När vi kom hem så messade Tobias och undrade om han och Charlie kunde komma över, självklart tyckte vi :) Så sen var det kusin-bus som gällde resten av eftermiddagen och kvällen! Dom stannade och åt middag med oss :) det var både inne- och utomhus lek som gällde och jag tror att det var 3 barn som var väldigt nöjda när kvällen avslutades vid 19.30. Nästa gång är det just leklandet som står på schemat, ska bli spännande att se vad mina troll drar med sin kusin på för bus ;) hehe. Jag var iaf en mycket glad moster som fick träffa mitt älskade syskonbarn <3Nu myser vi i soffan framför en brasa och barnen har bäddat ner sig i varsin soffa. Det hör till helgrutinerna att dom sover i varsin soffa. Jesper är iväg och jagar och jag bara njuter av hur fin vår dag har varit. 
Jag älskar min familj <3

Klassfest!


Igår hade vi klassfest hemma hos Katarina och det var så roligt! Vi grillade, drack lite gott och pratade om allt mellan himmel och jord, skratten flödade :) Vi dansade och när midnattstimmen var slagen kom vattenpipan fram. Vid halv två avrundade vi kvällen.

Det var verkligen en riktigt fin avslutningskväll! I höst splittras vi och börjar olika inriktningar. Jag kommer sakna NVAV13, bättre klass hade vi inte kunnat ha :) Jag hoppas att vi alla ska trivas i våra nya klasser och att vi ändå "håller ihop". Puss på er alla NVAV13are <3


Måste nog tillägga att jag har mått som jag har förtjänat, Meeen det har det varit värt ;)

Tre av tre!

Det här skolåret har bestått av tre perioder som alla har avslutats med en praktik på 5 veckor.
 
Första perioden hette Stöd för utveckling och handledning och det handlade om den friska människan. Denna praktik skulle göras på ett dagis. Jag kan ärligt säga att jag inte var jätte peppad att vara fem veckor med barn. Men jag ändrade helt uppfattning. Älskade det, och hade riktigt jobbigt över att behöva lämna barnen när parktiken sen var över. Jag var på ett ljuvligt dagis i Gottby och jag kan fortfarande komma på mig själv att sakna alla fina barn.
Där kommer jag ihåg att jag var så sjukt nervös över att gå in i ET. Min allra första ET. Men det gick riktigt bra och nervositeten släppte ganska direkt. Praktiken slutade med B3 och jag var väldigt nöjd.
 
Andra perioden hette Vård och omsorg. Här kom perioden jag längtat efter, det jag är så intresserad av. Jag sökte mig en plats på Trobergshemmet, institutionssidan. Det blev inte alls som jag hade tänkt mig. Handledningen var inte vad jag tänkt mig och jag fick kämpa mina fyra LIA veckor. Jag var inte så nöjd som jag hade hoppats innan jag gick ut på praktik. Så när ET veckan började så kände jag att jag kanske inte skulle kunna leva upp till det jag ville, MEN jag gav mig fan på att jag skulle göra det bästa jag kunde av min vecka! Sen hade jag så otroligt roligt med min bedömare att jag inte ville att veckan skulle ta slut. Hon var verkligen helt ljuvlig :) Och jag litade på min kunskap och tidigare erfarenheter och sen är jag inte dummare än det att jag tar reda på det jag behöver veta oavsett handledning eller inte. När bedömningsamtalet sen kom så pratade jag på om allt jag gjort och det slutade ju precis som jag hade önskat mig, med B3 så just i den stunden kunde jag inte ha varit gladare. Så som jag fick kämpa så var jag så värd den!
 
Sista perioden hette Rehabilitering. Jag såg inte fram emot det och jag tyckte faktiskt att teoriveckorna i skolan var tråkiga. Det var inte det som intresserade mig, visst fanns det saker som var roligt med det också men som sagt ganska långa veckor. Praktiken har jag ju precis avslutat och den har jag ju skrivit om här om dagen så tänker inte utveckla det desto mer här nu. Men jag har iaf varit på en av avdelningarna på Geriatriska kliniken. Bedömningssamtalet hade vi idag och även här var jag väldigt nöjd över mitt vitsord, B3 även denna gång.
 
Det här kan låta som ett jätte skrytigt inlägg, men vet ni det får det göra!!! Jag är extremt stolt över mig själv och mina prestationer. Jag får det gång på gång bekräftat att jag har valt rätt yrke och jag älskar det. Jag brinner för att jobba med människor, inom vården och går det bra så har man minsan rätt att skryta över sig själv och gillar ni det inte behöver ni inte läsa :)
 

Vår betygskala:
U - underkänt
N1 - Nöjaktig
G2 - God
B3 - Berömlig
 
Det här var sista (förmodligen) skolinlägget på ett par månader nu, wooop wooop ^^

Jennifer Wikström

Mamma till världens finaste Lukas och Leiah och väntar en lillebror som beräknas komma i mars <3

RSS 2.0