Min duktiga lilla sessa!

Jag måste bara berätta, stoltare mamma än mig får man leta efter just nu!

- Som alla nog har förstått så har jag haft det jätte kämpigt med Leiah och hennes ätande av annat än ersättning. Hon har liksom inte fått in tekniken när det kommer till skeden och puréer. Hon har inte tyckt att det varit gott och mest bara fått kvälvningsreflexer när hon fått det i munnen. Skeden har hon tittat som om den kom från yttre rymden. Det här har ju självklart varit en väldigt frustrerande period och jag har känt mig ganska nedstämd över att jag inte fått henne att äta, vi har ju trots allt hållit på och över i nästan 2½ månad nu! Jag har tyckt att det är lite underligt att det skulle ta så länge för henne att förstå sig på en sked, men hon har väl helt enkelt varit lite efter i just den utvecklingsfasen.

Men nu från och med i måndags så har allt bara släppt! Hon äter allt man bjuder på, hon gapar och tar maten för att sen svälja den fint! Visst kommer lite ut igen om det är en smak hon inte provat förut men bara hon fått "spotta" ut den ett par gånger så går det fint ner :D Idag gjorde jag egen potatis/morots puré för vi hade ingen mat hemma och den gick ner hur fint som helst. Så hon äter alltså både gröt, köpt- och egengjord puré och frukt. Jag är så stolt så ni kan inte ana heller :D
Det här betyder att jag äntligen kan få lite ordning på hennes mat rutiner och det kan leda till att henne vila blir lite bättre rutin på också. Ja och läggningen för kvällen då också förstås men den är ganska regelbunden och fin redan eftersom att hon lägger sig mellan 19.30-20.30 varje kväll!

Men åååh jag finner inga ord för hur stolt jag är just nu! Jag har varit stolt tusen gånger förut både för hennes och för Lukas del men det här känns lite extra eftersom att vi verkligen har kämpat hårt med det här! Min vackra sessa va duktig du är ♥

L&B vs Me&i

Jag har kännt till Lingon och blåbär sen vi flyttade till Sverige för 12(?) år sen då mamma använde mycket av deras kläder till mina tvillingsystrar. Jag har alltid tyckt och tycker fortfarande att deras kläder är en fantastisk kvalitet, dom är så slit-tåliga och man kan tvätta dom precis hur mycket som helst utan att det ens syns! Däremot har jag tyckt att deras kläder har varit en aning "tråkiga och vardagliga" och efter en kollektion för 3 år sen som var extremt tråkig så bojkottade jag i princip deras kläder.

Me&i har jag känt till sen mamma började sälja deras kläder och nu är jag inte säker på om det var före eller efter Linnea föddes som hon gjorde det. Men Me&i har ju inte funnit så länge eftersom det startade 2004 så jag har nog nästan kännt till det sen det startade. Till en början tyckte jag att det var lite mysko kläder och förstod inte hur någon kunde sätta på sig deras kläder (mest syftade jag då på vuxenplaggen).
Men jag ändrade uppfattning och började tycka att deras kläder var väldigt fina. Deras 5 första års kläder är helt fantastiska och då ännu så var dom ju inte så stora så det låg lite mer tanke och kärlek bakom kläderna. Det visade sig även i kvaliten i kläderna, dom var värda pengarna man betalade, för det är ju inte direkt så att det är gratis kläder precis!
-Idag är jag inte alls lika imponerad utav deras kläder. Skaparna eller ägarna eller vad man nu ska säga verkar ha fått "storhetsvansinne", idag handlar det inte längre om tanke och kärlek bakom kläderna utan om att få in så mycket pengar som möjligt. Det här tycker jag personligen att visar sig i kvaliten i kläderna. idag är det inte alls lika bra kvalitet på deras kläder som det var för 4 år sen! Deras kollektioner är inte heller lika fina längre och det tråkigaste av allt är att det här märket som då var unisex när det startade idag är så inriktade på pojke/flicka att dom förmodligen inte kan uttala unisex längre!

Även fast det har gått utför (enligt mitt tycke) för me&i så tycker jag ändå att om dom har misslyckats med t.ex. höst/vinter kollektionen så har dom fångat upp det och gjort en underbar vår/sommar kollektion. Men vet ni vad i år så har dom total misslyckats med båda kollektionerna. Eller ja det blir ju förra våren och hösten och nu våren igen. Jag är så besviken på deras nuvarande kollektion att det finns inte ord att beskriva heller. Dom har flera fina sommarklänningar men that´s it! En total flopp!
Och medan det har gått utför för me&i så har Lingon&Blåbär vuxit i mina ögon. Deras vår/sommar kollektion i år är helt UNDERBAR! Dom har verkligen lyckats fullt ut både för pojkar, flickor OCH vuxna. Jag har aldrig varit så nöjd med deras kläder som jag är nu! I deras kollektion så ligger det massa omtanke och kärlek :)

Så i det stora hela så är det ett stabilt och äkta företag där ägarna har fötterna på marken som vinner. Lingon&Blåbär for the win ;) ♥

Streptokocker är INTE roliga!

I söndags när vi satt på båten på väg hem så började jag känna att jag fick lite ont i halsen. Jag tänkte väl inte så mycket mer på det men när jag skulle äta en smörgås på kvällen hemma sen så hade jag ännu ondare och böjade väl tro att en förkylning skulle infinna sig snart!

På måndags morgonen när jag vaknade hade jag så ont i halsen att jag inte kunde svälja alls, en fruktansvärd huvudvärk och stegring. Jag försökte dricka en mug te men det gick inte, att svälja bara saliv gjorde att jag ville börja gråta. Mitt på dagen så hade febern stigit till 39,5 och jag kände mig minst sagt dååålig men jag kunde inte ringa hem Jesper för han var på kurs och sen skulle han på arbetsintervju. Men när han sen kom hem så deckade jag på soffan och där låg jag resten av kvällen och försökte överleva mina sväljningsförsök. Något som inte var lätt kan jag lova.

Natten var ett helvete, jag tror inte att jag sov mer än 2 timmar sammanlagt så Jesper stannade hemma från jobbet. Jag ringde till Hälsocentralen och fick en tid dit klockan 9. Där tog dom ett halsprov och det visade att jag har fått streptokocker så jag skulle få penicillin. Så jag hämtade ut medicinen och köpte värktabletter som smälter på tungan eftersom att jag inte kan svälja! När jag kom hem och tog medicinen så tog det inte lång tid före det började klia fruktansvärt överallt. Jag ville ju inte tro att det berodde på penicillinet eftersom att jag aldrig reagerat på det förut. Jag tog dom andra två också men sen höll jag på klia sönder mig själv under kvällen.
Så i morse ringde jag HC igen och dom konstaterade att jag är allergisk mot penicillin. Läkaren skrev ett nytt recept på en medicin man ger åt penicillinallergiker så Jesper ska hämta ut den idag efter jobbet.

Idag kan jag i alla fall svälja lite bättre, tyvärr var jag lite för snabb att utnyttja det och kämpade i mig en smörgås till frukost. Det resulterade i att jag inte kan dricka, det svider i hela halsen när jag försöker göra det, det är nästan som om smörgåsen lämnat "sår" efter sig när jag tvingade den i mig. Jag borde ha nöjt mig med kräm eller jogurtt men jag är så förbannat hungig, jag har ju faktiskt inte ätit sen i söndagskväll :( Jag hatar att vara sjuk!!!!


Resultatet av fel medicin, så här ser jag ut över hela kroppen. Ni kan gissa att det är plågsamt!

Jennifer Wikström

Mamma till världens finaste Lukas och Leiah och väntar en lillebror som beräknas komma i mars <3

RSS 2.0