En ny spännande fas :)

Just nu är jag väldig pirrig, förväntansfull och uppspelt! Mitt liv har tagit en ny vändning och förhoppningsvis ska det vara en av de bästa vändningar som gjorts hos mig :) Så känns det i alla fall.

Jag har länge vetat att det är inom vården jag vill jobba och att jag i framtiden ska tag i dom studierna på ett eller annat sätt. När det blir och hur det blir får framtiden visa :)

Nu har jag haft möjligheten att vara på en inskolning och provjobbat inom vårdyrket och det var precis så som jag föreställt mig att det skulle vara. Jag trivdes som handen i handsken med det och jag fick så mycket beröm och peppning så jag blev ännu mer säker på att det är inom det yrket jag ska vara!

I tisdags blev jag erbjuden ett vikariat på äldreboendet Tallgården i sund och jag bestämde mig för att ta det! Ett beslut som känns bara mer och mer rätt för varje minut, dock väldigt pirrigt :) som det skall vara alltså!

Så igår var jag in till folkhälsan och sa upp mig och den 15 juni jobbar jag min sista dag där och sen börjar min nya prövning ute i sund :) Jag längtar! Håll tummarna och önska mig lycka till :)

- Bara för att påpeka så var min tjänst på folkhälsan också ett vikariat så jag gjorde inget korkat genom att byta ;)

Egentligen inte förvånad!!!

Ja besöket till HC igår med Leiah var egentligen inte överraskande men väldigt irriterande och upprörande! Tänk att det där stället alltid ska få en att gå i taket!

Vi kom dit, berättade om hennes problem och fick veta att en sköterska skulle titta på henne först. Sköterskan ropade in oss och jag berättade att hon haft feber i 5 dagar. Sköterskan undrade vad Leiah tempade just då, jag svarade 38,1 och fick veta att det minsann inte var feber! Sen spelade det ingen roll att hon legat totalt utslagen i flera dagar!

Hur kan det inte vara feber om man tempar 2 grader över sin normaltemp?!?! Alla barn är INTE lika!!!!

Efter att ha ställt lite frågor och tagit ett pick i fingret så bestämde sköterskan att Leiah inte var sjuk nog för att få träffa en läkare. Det var ju onödigt att vi skulle vänta på en läkare som förmodligen skulle konstatera samma sak!
Sen fick vi ordinationen, burana&panadol varvat om febern stiger samt "kråkan" mot den jobbiga hostan....

Jag förstår inte varför dom ska va så förbannat arroganta och nedlåtande på det där jävla stället, man kommer ju knappast dit för skojs skull! Man uppsöker väl för fan en läkare när man inser att nått är fel!!! Jävla idioter, man kan ju undra var dom fått sina licenser ifrån?!

Jag tror dom njuter av att få vara så där jävliga! Killen framför oss blev ju nekad ett simpelt halsprov trots att hans arbetsplats ville att han skulle göra ett! Han hade inte hög feber så han fick vackert gå hem igen efter 5 minuters försök att få halsprovet gjort! Där blev ordinationen; "du kan ju gurgla bakteriedödande munskölj om du vill"
När jag hade streptokocker hade jag inte feber, jag lider med killen!

Förbannade skitställe, HC är inget ställe man kan räkna med! Dom är nog bara där för att det ska "se bra och seriöst ut"

Min stackars Leiah <3

Otursdrabbad liten tösa!

Det känns som att Leiah inte är annat än sjuk!

Lukas vaknade ju med feber på fredagen men på lördagen var den borta och sen dess har han varit kry, lite hosta bara. Men på lördagen så fick lillskruttan feber och den håller fortfarande i sig!

På lördagen tempade det högt, söndagen hade det sjunkit lite, på måndagen höll det sig som på söndagen. Men igår steg det igen och gick upp över 39! Idag står tempen på 38,5, detta är alltså 5 dagen med feber för min stackars lilla tjej!

Ringde HC och som vanligt hade dom ju slut på alla sina läkartider både i Godby och stan. Sköterskan tyckte däremot att en läkare absolut skulle behöva kolla upp henne, jag blev hänvisad till det fantastiska jouren i eftermiddag!
Den har dom ju även minskat med 2 timmar så det är inte ens säkert att man hinner komma in till en läkare innan dom stänger, man kanske får åka hem och hoppas att det finns tider imorgon! För det går ju INTE att få boka en tid till nästa dag när man ringer och dagens tider är slut!

Usch man kan inte göra annat än att tycka illa om HC!!!

Jennifer Wikström

Mamma till världens finaste Lukas och Leiah och väntar en lillebror som beräknas komma i mars <3

RSS 2.0