Livrädd!

Igår var vi till rådgivningen med Lukas. Det kändes lite mysko och komma dit med en bebis, där har jag ju sprungit i 8 månader för att få lyssna på min bebis och förbereda mig på att bli mamma. Men nu ligger fokusen på min lille pojke istället för mig. Härligt! Han har gått upp jättebra i vikt och växt. Igår vägde han 3600 g och var 52 cm lång. Och när vi åkte hem från BB för en vecka sedan så vägde han 3270 g och var 50 lång. Så det var en rejäl och bra viktuppgång. Men det är inte konstigt att han går upp sån aptit som han har. Han skulle nog kunna äta jämt om han fick :) Söta pojke ♥

Vi fick även en hel del broschyrer (stavas det så?) och en handlade bland annat om plötslig spädbarnsdöd. Jag har ju vetat vad det är förut och att man skall undvika tex rökning och att ha bebisen att sova på mage. Men att det var så mycket som det stod i det pappret hade jag ingen aning om. Det stod tex att man inte skall ha bebisar att sova på sida för att det ökar risken, men herregud Lukas rullar ju över på sida av sig själv. Ska jag behöva ligga vaken och se till att han hålls på rygg då? Och att man inte skall ha bebisen i sängen med sig för det kan bli för trångt och varmt och det ökar risken men på BB sa dom att det är bra att sova med barnet i sängen. Både för barnets och mammans skull. Och det läste jag även i en annan bok, vad ska man tro? Jag ångrar att jag läste det för det var så grundligt förklarat vad man skall undvika. Och det är ju i princip allt! Herregud i natt kunde jag knappt sova för att jag låg och plågades utav tanken att vakna och hitta Lukas död vid min sida. Det var fruktansvärt! Visa saker anser jag att är bättre om man inte vet! Och plötslig spädbarnsdöd var verkligen något som gjorde mig livrädd och nu kommer jag vara extra vaktande när det gäller min lilla gullunge. Aaah jag blir nervös bara jag sitter och skriver om det nu!

Hönsmamman

Jag älskar min son, kärleken till honom går inte att beskriva med ord! När jag tittar på honom så kan jag inte sluta le. Jag skulle kunna ligga vaken hela nätterna och bara titta på honom när han sover för han är verkligen så otroligt söt. Att vara mamma är det bästa som hänt mig, det känns som att mitt liv har fått en mening! Nu menar jag inte att mitt liv var meningslöst innan Lukas kom för det var det verkligen inte. Men mitt liv har fått en helt annan mening nu! Lukas och Jesper är mitt allt. Mitt liv har börjat nu och det är helt perfekt. Att bilda en egen familj, få starta egna traditioner och egna rutiner tillsammans med Jesper och Lukas är allt jag behöver! Jag önskar att alla kunde få känna den här lyckan och kärleken som jag känner, det är helt fantastiskt!

När jag har Lukas i min famn så är jag varm i hela kroppen och det känns som jag svävar på moln. Han är min bebis! Mammainstinkten är enorm, jag trodde inte att det skulle vara en så stark känsla som det faktiskt är. Han är bara en vecka och en dag så det är inte så konstigt att jag känner som jag känner i vissa situationer/lägen. Modersinstinken går ju ut på att skydda sitt barn! Jag tycker att det är skit jobbigt när folk frågar "åååh får jag hålla honom". Hela min kropp skriker neeej. Jag vill verkligen INTE lämna över honom till någon annan men jag är för feg för att säga nej och motvilligt så lämnar jag över honom. Så sitter jag där med gråten i halsen och surar, det enda jag skulle vilja göra är att slita honom ur famnen på den som har honom. Jag blir faktiskt nästan lite förbannad när folk vill hålla honom. Han är ju min lilla bebis och jag har bara haft honom en vecka, självklart är det ju i min eller Jespers famn han skall vara och ingen annans!
Men ge mig lite tid så ska ni nog få se att ni ska få hålla min lilla Lukas :) Men den första tiden så tycker jag att det är de nyblivna föräldranas tid och ingen annans. Men som sagt att få vara mamma är det bästa som kan hända en, jag älskar varje minut av det, varje bajsblöja, ja allt som har med Lukas att göra älskar jag!
  

Lyckligast i världen

Idag är lilla Lukas en vecka. Jag kan inte fatta va fort en vecka har gått, det känns som att det var igår vi var i förlossningssalen och just hade fått träffa våran son! Tiden här hemma har gått riktigt bra. Han är en så snäll bebis som sover bra på nätterna, han brukar vakna 2 gånger för att äta och sen sover han till 9 ibland 10 så själv blir man ju också utvilad! Han har dock haft det lite jobbigt nu några dagar när min mjölk har runnit till, brösten har varit hårda som stenar så han har inte fått tag i bröstvårtorna. Men vi har införskaffat amningsskydd så nu har allt fungerat bra igen. Hoppas han inte blir bortskämd med det bara så att han inte vill ta bröstet utan skyddet sen.

Jag är så nöjd med allt! Jag skulle aldrig vilja gå tillbaka till mitt liv som jag hade innan jag blev mamma. Fast det bara gått en vecka så vet jag att det här är det bästa som har hänt mig! Lukas är det underbaraste som finns! Och att vara mamma är den mest underbara känsla som finns! Jag älskar det!

Pappa upp i dagen eller hur? :)

Jag älskar er mer än allt annat på den här jorden ♥

Jennifer Wikström

Mamma till världens finaste Lukas och Leiah och väntar en lillebror som beräknas komma i mars <3

RSS 2.0