Funderingar!

Jag kan störa mig ganska mycket på den här präktigheten kring vad som är bäst för barn! Hur alla vet bäst och "så ska man göra för så står det i böckerna" eller så säger rekommendationerna.

Ja du vet vad som passar bäst för DITT barn, det betyder inte att det fungerar för mitt barn! Och bara för att en rekommendation säger en sak så betyder det inte heller att det är rätt för DITT barn, det är ju faktiskt endast en rekommendation!

Och följer man inte rekommendationer så blir man genast dömd och får onda ögat av såna där "perfekta mammor" som inte kan göra annat ön RÄTT konstant!

Herregud, hur fan är vi uppväxta?!? Med mjölkprodukter från i princip födseln, gröt och annan puremat från 2, 5-3 månaders ålder!

Lever inte vi idag? JO så varför ska man få onda ögat om man ger sitt barn mjölkprodukter från 6 månaders ålder istället för 1 år som rekommendationerna säger. Eller ger sitt barn smakportioner vid 3 månader istället för 4 eller ännu bättre 6 månader! Eller vänder barnet framåt i barnvagnen.
Ja det finns så många bra exempel där man själv får stämpel som "dålig/oansvarig mamma" för att man inte följer böckerna eller BVC och står för det.

Man ska väl göra det som passar sitt eget barn bäst! Även om det betyder att man måste gå emot rekommendationer!! Man ska fan inte behöva känna sig värdelös pga det!

Vissa grupper på FB är bra och finns i hjälpande syfte, men det kan tyvärr också bli ett forum för mammor att trycka ner andra med sitt "bättre vetande"...


Sarah
2012-11-10 @ 09:20:56

Förstår känslan MEN DU gör allt för dina barn och dom mår bra och är älskade det är ju det som är huvudsaken. Så du är en otroligt bra mamma :)

karin
2013-05-22 @ 22:06:33
URL: http://www.karinsblogg.com

Åh, jag känner igen det där med alla andras åsikter. Kram till dig!




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Jennifer Wikström

Mamma till världens finaste Lukas och Leiah och väntar en lillebror som beräknas komma i mars <3

RSS 2.0